Novembertekst


Hei igjen!

Først av alt har vi endelig gleden av å meddele at vi har ansatt en rideskolesjef! Vår alles kjære Marthe Haukland tiltrer i stillingen 1. januar 2023. Hipp hurra! Marthe er oppvokst på rideskolen og kjenner klubben, anlegget og organisasjonen ut og inn. Hun har ved flere anledninger vært ansatt hos oss som blant annet stallmedarbeider og ridelærer. Hun har hatt egen hest på stallen gjennom mange år, og har over flere år jobbet for å utvikle et godt treningstilbud til alle våre ryttere. Marthe skal være rideskolesjef i et år, og vil jobbe med å få på plass gode rutiner og systemer i rideskolen. Vi er veldig glade for at vi har fått sjansen til å kapre henne for et helt år! Styret har over lengre tid følt et stort press og en fortvilelse over at vi ikke har hatt søkere til denne stillingen, men nå har det endelig løsnet. Vi jobber allerede med å få på plass en arvtaker som kan komme hit å jobbe sammen med Marthe over en periode for å sikre en god overgang. Vi gleder oss til framtiden for rideskolen!

November måned forsvant i rekordfart på Sandnes gård! Vi arrangerte et dressurstevne og flere ridekurs med våre faste, tilreisende instruktører. Vi rundet av november med juleshow kombinert med åpen dag, som gikk av stabelen søndag 27/11. Ponnistallgjengen red en flott kvadrilje, hestene var så fint pyntet at det kunne like gjerne vært julaften. Flere av våre unge oppstallører hadde innslag med sine hester, og vi fikk se alt fra gymkhana til høydehopping. Vi fikk demonstrert dressurridning med to ryttere på en og samme hest, og vi fikk flere innslag med minimalt med utstyr på hesten – noen valgte faktisk å ta bort alt utstyr! Mange besøkende fikk børste og kose med hest, flere privathester gikk på runderidning, og i kafeen ble det servert både julegrøt, kaker og mye annet godt!

Samtidig som mørketiden kom snikende, så kom også lysene vi har bestilt til låven i gammelstallen, og utelysene som skal lyse opp parkeringsplassen og skoleponnienes paddock. Lys på disse områdene har vi ventet lenge på, og nå gleder vi oss stort til de blir montert. Vi trenger litt hjelp av oppstallører eller andre som vil jobbe litt på dugnad, for å få opp alle lysene. Eltro skal gjøre det meste av arbeidet, men noe kan vi forberede for å spare tid og penger. Kjenner du at du enda har litt dugnadsånd på slutten av året – ta kontakt med anleggskomiteen! I andre enden av området har en av våre oppstallører sett seg lei på å rote rundt i mørket utfor nystallen, og har fått sponset utelys! Videre har hun engasjert andre oppstallører til å bistå med montering, og sammen har denne gjengen montert utelys både på hjørnet av nystallen og langs to av sidene på gjestestallen. Vi kan nå gå forbi der med trillebårer i dagslys, både dag og kveld! Takk for engasjementet og dugnadsinnsatsen, vi er helt avhengige og fryktelig takknemlig for at så mange bidrar med så mye!

Desember måned raser som alltid av gårde, her gjelder det bare å henge med! Vi startet med å arrangere årets siste sprangstevne forrige helg. Videre rekker vi både et sprangkurs og et dressurkurs før vi lar julefreden senke seg. Flere av hestene får noen ekstra fridager i julen, og det er en helt egen ro i stallene i disse dagene. Våre faste ansatte skal avvikle juleferie, og vi har leid inn rutinerte vikarer til å ivareta driften. I år er det ponnistallgjengen som har ansvaret for ponniene hele juleferien, de skal gjøre stallarbeid og holde ponniene i form gjennom ferien. Skolehestene settes ut på fôr til de elevene som har blitt så flinke at de vil prøve seg en periode med egen hest. Har du lyst på mer tid med hestene i juleferien – ta kontakt med meg gjennom oppstallorkomite@gmail.com.

Da gjenstår bare å ønske alle en riktig god førjulstid!

Anja

På vegne av styret

Jeg vil dele: