Maitekst


«Kom mai, du skjønne milde»

Varmegrader, sol, grønt gress og nakne hester – det er i hvert fall ikke beskrivende for denne mai

måned! Det har vært en nitrist måned med regn og vind, med unntak av noen svært få dager.
Måneden avsluttes på nitrist vis, med at vår fantastiske stallmester Elle har hatt sin siste arbeidsdag hos oss. Elle kom til oss for 4 år siden, og har vært en kjærkommen ansatt i stallen. Hun er blid og hyggelig hver eneste dag, latteren sitter alltid løst, og hun sier aldri nei til den som spør henne om hjelp. Hun har stått på hver eneste dag, uansett vær og forhold, og driftet stallene på best mulig måte. Nå skal hun, sammen med samboeren og hunden Lula, flytte lengre sør i landet og nye eventyr venter. Elle: vi i Tromsø Ryttersportsklubb ønsker deg alt godt på veien videre, husk at du har en hel heiagjeng her hos oss som ønsker deg alt godt i framtida!

Kristina og Happy
Foto: Miriam Bjørndalen

Andre pinsedag arrangerte rideskolekomiteen og ungdomskomiteen rideskolestevne med påfølgende banehopping. De arrangerte også runderidning, slik at også tilskuere og andre besøkende kunne få prøve seg i salen. På rideskolestevner var det 26 ryttere som deltok, og totalt 31 startende ekvipasjer. For mange av elevene i rideskolen var dette deres aller første stevne, og man kunne føle spenningen i luften før start. Det ble mange fine runder, og vi håper å se disse igjen på konkurransebanen ved neste anledning! Styret jobber med å lage et årshjul der alle arrangement legges inn, og vi har som mål å arrangere rideskolestevne en gang per semester.

Klara og Vilja
Foro: Miriam Bjørndalen

Etter rideskolestevnet ble det arrangert banehopping, som er åpent for alle. Det var totalt 19 «startende». Banehopping foregår uten bedømming, men det er fin trening både for hest og rytter som skal ut å konkurrere. Banen settes som lavt som ønskelig, og høynes så langt som ønskelig, og dette er derfor et arrangement som bruker å være populært hos oss.

Den godt omtalte vår-dugnaden har vi valgt å utsette. Naturlig nok har ikke stemningen for å samles i et par plussgrader og regn har ikke vært noe å skryte av.

Anlegget har fortsatt behov for en opprydding etter vinteren, og det er en hel del vedlikeholdsarbeid å ta fatt på, men vi avventer bedre værmelding før vi arrangerer en dugnad. Vi oppfordrer oppstallørene til å rydde og eventuelt rake rundt egne paddocker. Containeren som bestilles til dugnaden, står mellom nystallen og lille ridehus kan benyttes til å kaste søppel. Husk at vi har egen container til plast!

Mens vi venter, har vi brukt mye tid på å lage en liste over arbeidsoppgaver. Denne listen er tenkt som en evigvarende liste som vi kan fylle på etter hvert som det tilkommer nye gjøremål. Det er stor variasjon i det som er listet opp, noe kan man gjøre alene på kort tid, andre ting må planlegges og handles inn til, å noe må vi gjøre i fellesskap. Alle som ønsker kan bidra, året rundt! Det er litt av hensikten med denne listen, at man kan bidra utenom arrangert dugnad. Oppstallørkomiteen og anleggskomiteen har redigerings-tilgang til listen, vi setter stor pris på tilbakemelding dersom oppgavene utføres, slik at vi kan holde listen oppdatert. Ikke nøl med å ta kontakt med oss dersom du har spørsmål! Du kan se på nettsiden vår hvem som er med i de ulike komiteene, eller du kan kontakte oss per mail: anlegg@trso.no eller oppstallor@trso.no

Anja
På vegne av styret

Jeg vil dele: