Leiedagen


16.00: Da er ponnistallgjengen på plass, og begynner å pusse og dille med ponniene. Rundbørste/massasjebørste, rotbørste og hovkrok skal brukes på alle! Det er viktig å sjekke alle ponniene nøye, at de ikke har noen sår osv. Viktig å sjekke bena nøye!

16.15: Nå må ponniene sales på. Eskil og flere andre kler av seg, så de kan ikke stå ferdig påsalet uten oppsyn!

16.25: Begynne å gå nedover til ridehallen. I hallen så hjelper man rytterne opp, og med stilling av stigbøyler, stramming av gjorter om det trengs. Minst en i ponnistallgjengen blir nede i hallen mens de andre går opp og begynner å børste ponniene til neste time. Det er viktig at ponniene er presist nede ved hallen. Timene starter 16.30, 17.15, 18.00 og 18.45.

Er det tid innimellom skal man gjøre reint i boksene, etterfylle vann og rydde i ponnigangen og på salrommet 😉

17.15: Da kommer ponnistallgjengen ned med en ny gjeng med ponnier, og tar med seg de som ikke skal gå opp. Slik fortsetter de til alle timene.

18.45: Etter å ha gått opp og ned med ponniene til timen og hjulpet opp rytterne begynner ponnistallgjengen å hjelpe til med fôringen. Husk at alt høyet skal veies, og det skal måles nøye opp hva hestene skal ha av kraftfôr. Så skal stallgangen kostes.
Husk vann til Roxette og Eskil!

19.30: Ponnitimene er ferdige, ponnistallgjengen er igjen på plass for å ta opp ponniene, samt sale av, ta høvene (VIKTIG) og legge på dekken. Da er ponnistallgjengen ferdig for dagen og har gjort en god jobb :o)

Når leiedagen er på en helligdag eller en annen dag da det ikke er rideskolekurs, møter man opp kl. 9.00 og har samme oppgaver som når man har helgestell 🙂

Jeg vil dele: