Covid-19: Utvidet informasjon


Det er noen spørsmål rundt karantene, antall i håndtering av hest og helpensjon. Her er litt mer informasjon:

  • Karantenen må overholdes.

Dette er for å unngå smitte, både fra de som er syke, men også for de som er i risikogruppen. De som er i karantene/isolasjon må forsøke å få noen til å komme i sitt sted. Vi har også nå helpensjon og kan tilby trening av hest for de som måtte trenge dette.

  • Max 2 personer av gangen i håndtering av 1 hest

Dette, sammen med 1 meters avstand er for å unngå smitte. Dvs. at eks. et barn og en voksen kan komme samtidig. Men det er ikke anledning til å ta med seg noen i stallen bare for å ha selskap. Færre mennesker på anlegget samtidig kan gi mindre fare for smitte. Jo færre innom (samlet sett) på en dag kan også gi mindre fare for smitte. Det er anledning at det feks. er 1 person på morgenen og steller til hesten, og så et barn og en voksen på kvelden, hvis dette er nødvendig. Vi oppfordrer til å planlegge nøye for hva som er nødvendig, og at man ikke oppholder seg unødig lenge på anlegget.

  • Helpensjon

Alle som ønsker helpensjon kan bestille dette på post@www.trso.no. Dette er et tilbud for å unngå smitte for alle. Både de som er i isolasjon eller karantene, for de som er i risikogruppen/har livsnødvendige yrker, eller andre uten spesiell grunn (unngå å bli smittet). Dette er et tiltak som kan gjøre at det vil være færre mennesker som er innom anlegget.
Håper dette er oppklarende.

Vil samtidig takke alle for den dugnaden alle gjør. Vi vil også takke for forståelse av at dette en helt spesiell situasjon, der vår kapasitet nå må brukes på de absolutt mest viktige arbeidsoppgavene.

Jeg vil dele: