Apriltekst


Hei alle!

1.april solgte vi Lille My. Hun kom til oss i september 2022. Og skulle være en av våre 14 skolehester. Dessverre innså vi ganske raskt at hun ikke var egnet til å være skolehest, hun var engstelig rundt oss mennesker og i mange situasjoner følte hun seg truet av oss. Når hun syntes at situasjonen ble for presset, så måtte hun av og til bite oss. Vi investerte mye tid i å være sammen med henne og trygge henne på oss og på ulike situasjoner, før vi la henne ut for salg. Vi ønsket å finne henne en eier som hadde mye kunnskap om hest, og som kunne trene henne og gjøre henne trygg, parallelt med at hun får en liten rytter som ønsker å utvikle seg sammen med henne. Lille My viste seg etter kort tid å være verdens kuleste ponni, ikke redd for hverken traktor eller andre gjenstander som vi oppsøkte, potensielt stressende situasjoner tok hun med knusende ro. I så måte en perfekt barneponni. Etter hvert ble vi kontaktet av en liten familie i Harstad som ønsket å komme å se på Lille My. Det skulle vise seg å være den perfekte familie, og Lille My reise 1. april til Skånland Stall og rideklubb. Her skal hun bo sammen med mange andre hester, mamma Anniken skal trene henne fra bakken og lille Zelda på snart 5 år skal utvikle seg som rytter sammen med Lille My. Vi kunne ikke funnet et bedre hjem, og er så glade for at hun har en lys fremtid!

 

Like etter påske hadde det nye styret sitt første styremøte. Vi har konstituert oss, og laget en liten presentasjon av alle medlemmene i styret, for de som vil lese litt mer om oss:

STYRELEDER TOMMY: Tommy er en typisk «fiskarbonde», driver med fiske og landbruk, sjømat, ponni og hest. Vi har hatt ponni i fire år og planlegger å kjøpe hest. Jeg var temmelig blank når vi kjøpte ponni, men har lært mye.

NESTLEDER CATHARINA: har hatt egne hester på rideskolen siden 2013, hatt datter på ponnikurs, og har de siste årene først og fremst vært ponnimamma for Yuna som er aktiv rytter med vår ponni som vi kaller Mulle. Har hatt flere runder med styreverv i klubben tidligere, der jeg har jobbet mye med klubbens drift, økonomi og sportslige aktivitet. Jobber til daglig som programsjef i Arktisk Filharmoni og har flere verv i kultursektoren.

JAN ROGER (LEDER SPORSKOMITE): begynte på rideskolen høsten 1973 og har vært der siden. Ikke så ofte de to årene jeg var i militære og på skole og mens ungene var små. Banebygger siden tidlig på 80-tallet. Har hatt ulike hester/ingen hest sammen med tidligere samboer/ektefelle fra 1991, og alene etter 2011. Vært i styret i to perioder. Styreleder på slutten av 80-tallet.

MARIT (LEDER UNGDOMSKOMITE): jobber til daglig på Kvaløysletta skole. Startet på ponnikurs på Tromsø rideskole i 2004. Har siden da gått i ponnistallgjengen, stallgjengen, ridd på ridekurs og hatt hest på for. I 2022 oppfylte jeg den etterlengtende barndomsdrømmen om helt egen hest, etter å ha vært forrytter i 15 år. Jeg eier i dag Carrera Z som står oppstallet i «gammelstallen». Jeg har også to hunder, Mina og Lykke, som er med på stallen hver dag.

RAGNHILD (LEDER RIDESKOLEKOMTE): fra Åsgårdstrand. Var komplett hestegal som barn, men fikk aldri hest, lever nå hestedrømmen gjennom barna. Har vært forrytter, i rideskolen og ponnistallgjengen. Har kjøpt to hester. Jobber som Patolog.

ANJA (LEDER OPPSTALLØRKOMITE): tilbrakte barndommen i stallen på Tomasjord. Gikk Heste- og Hovslagerfag på Senja videregående, og hadde da Montana og Imre oppstallet der. Etter det flyttet vi tilbake til Tromsø og hestene fikk bo 5 år i vakre Skulsfjord. Kom til Rideskolen i 2015, hadde da kun vært på besøk et par ganger som barn. Ønsket å stå på en stall med stort kurs- og treningstilbud. Jobber som sykepleier.

GURO (LEDER ANLEGGSKOMITE): har hatt hest på rideskolen i min ungdomstid og tidlig voksen alder. Deretter ett opphold før jeg var så heldig å få en hestejente. Hun begynte i ponnistallgjengen for snart 6 år siden. Det ble til helfórponni, som resulterte i egen for 2 år siden. Engasjert i mye og liker at det skjer ting. Er daglig leder, prosjektleder og sensor i salgsfaget. Brenner for en aktiv klubb med fokus på samarbeid og glede for dyrene vi alle elsker💕


Mars takket for seg med et nydelig vår-vær, hvilket gav falske forhåpninger om en tidlig vårdugnad. Det tiner fram både søppel og rot, samt at anlegget hvert år har behov for oppfriskning i form av både rydding, maling og litt snekkerarbeid. Oppstallørkomiteen har opprettet et eget arrangement på Facebook som vi har kalt «Vår-dugnad på Sandnes Gård». Dato for dugnaden var satt til søndag 7. mai. Dessverre har vi ikke hatt værgudene på vårt lag, og vi velger derfor å utsette dugnaden. Følg arrangementet på Facebook for å få med deg mer informasjon, samt ny dato! Har du innspill til dugnaden, kan du skrive til oss (oppstallor@trso.no). Alle er hjertelig velkomne, uansett tilknytning til klubben! Ikke vær redd for å ta kontakt hvis du har spørsmål J

Anja

På vegne av styret

Jeg vil dele: