Hesterideskolen


INFORMASJON TIL KURSELEVER I HESTERIDESKOLEN

Ridekursene starter opp i uke 34 og varer til og med uke 50. Ridekursene går som vanlig i høstferien.

En ridetime varer i 45 minutter. I denne tiden inngår justering av gjord og stigbøyler, oppsitting, fram og nedskritting, samt bytte av rytter mellom timene.
Det er ikke tillatt å komme inn i på ridebanen når ridetimen er startet, det forstyrrer både hester og ryttere. Er du forsinket går du dessverre glipp av ridetimen. Vær vennlig og respekter dette. Er du forhindret fra å møte opp til ridetimen så send en mail til rideskolen@www.trso.no  eller send en sms til tlf: 99 10 11 84 før kl. 15.00.

Elevene møter opp i skolestallen i den store ridehallen, eller utenfor ridebanen dersom hesten allerede er på time. Det er lurt å være klar ca. 10 minutter før timen starter. Hestene er børstet og har fått lagt på sal,  men elevene må selv legge på hodelaget. Den store ridehallen er det bygget som ligger lengst inn på området. Gå inn fra parkeringsplassen, følg vegen på nedre side forbi ponnistallen (fjøsen) og det lille ridehuset. Midt på veggen på kortsiden er døra inn til den store ridehallen.
Av hensyn til hestenes trivsel og deres egen sikkerhet, skal det kun være en person inne hos hestene av gangen. Stallgjengen er til stede i stallen og hjelper gjerne til om nødvendig. Instruktørene skal ikke forstyrres så lenge de underviser, spør stallgjengen om de er noe dere lurer på.
Vi vil av sikkerhetsmessige grunner at elevene skal ri uten leier på hestekursene, dersom noen allikevel skulle ha behov for leier må foresatte bidra. Tilskuere henvises til tribune eller oppholdsrom som har utsikt over ridehallen.
For de som skal gå sprangkurs må elevene være med å bygge opp og ned hindrene. Det er lagt inn 15 min til dette, slik at sprangkursenes totale varighet er 60 min.

Bekledning:
Hos oss må alle bruke sikkerhetshjelm. Rideskolen låner ut hjelmer. Riktig skotøy er viktig. Skotøyet må ha liten hæl, og ikke være for bred slik at det setter seg fast i stigbøylene. Joggesko er ikke tillatt. Bruk en tettsittende bukse (ikke for glatt, men helst uten store sømmer). Alle klær skal sitte tett, ikke åpen jakke eller løst skjerf som kan henge seg fast. For sikkerhets skyld: Bruk hansker og ha langt hår i en flette eller hestehale. Vi har kun noen få sikkerhetsvester til utlån. Dette anbefales for de voksne som går sprangkurs, og er påbudt fram til fylte 18 år. Til informasjon er det påbudt med vest for ryttere opp til 18 år ved deltakelse på alle sprangstevner.

Andre praktiske opplysninger:
Rideskolestallen er stengt før kl 16.00. Vi ber om at alle respekterer dette slik at hestene får tilstrekkelig ro i middagsforingen.
Alle elever i rideskolen må være medlem i Tromsø ryttersportsklubb.
Medlemsavgift for høsten 2016 er kr. 225,- for barn og 350,- for voksne. Dette faktureres på innbetalingen for selve ridekurset. Inkludert i medlemsavgiften er bladet Hestesport som blir sendt ut ca. 6 ganger i året.

Betaling:
Faktura vil bli sendt ut på mail til registrert e-post adresse om dere ikke har gitt beskjed at dere vil ha den tilsendt i posten. Betaling av fakturaen kan deles i to, hvor første del må betales ihht. forfallsdato på faktura og andre del innen 1. oktober.

Vektgrense:
Vi har en vektgrense på 90 kg i hesterideskolen. Dette av hensyn til hestene som går i snitt 3 ridetimer om dagen.

Forsikring:

Rideskolen har ingen ordinær forsikring på sine elever.
Som i all idrett kan ulykker inntreffe. Det er dyr vi har med å gjøre, og uhell kan dessverre skje. Vi oppfordrer derfor alle til å ordne egen forsikring.
All ridning skjer på egen risiko.
Da gjenstår det bare å ønske hjertelig velkommen til nye ridekurs!

Ved spørsmål ring 99 10 11 84 eller send e-post: rideskolen@www.trso.no

Jeg vil dele: